Çok çiçekli bir zambak
- Caramba, geniş yapraklı, çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisidir.
- Enerji ve protein değeri çok yüksek olan Caramba, yeşil ot olarak yedirildiği gibi kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilir.
- Caramba 6°C ila 32°C arasında her ısıda gelişir.
- 18°C ila 24°C aralığında ekildiğinde ilk biçim 35 gün sonra yapılabilir.
- İdeal iklim şartlarında her 20 günde bir biçime gelmektedir.
- Diğer yeşil otlarda olduğu gibi kondisyon düşüklüğüne sebep olmaz.
- Kolay sindirilebilirliği, yüksek besin değerleri ve yüksek kuru madde oranı sayesinde süt ve besi artışı sağlar.
- Ham protein oranı %17 – %21
- Yeşil ot verimi 10-15 Ton/ dekar/ yıl
- Kuru ot verimi 2500-3000 kg / dekar/ yıl



“Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantı linkinden videoları izleyebilirsiniz.”
Caramba Eken Çiftçilerimiz Anlatıyor #1 – Ulusoy Tohumculuk
Caramba Eken Çiftçilerimiz Anlatıyor #2 – Ulusoy Tohumculuk
Caramba Eken Çiftçilerimiz Anlatıyor #3 – Ulusoy Tohumculuk